A Kennel története

A kennel története első kutyánk megvásárlásával kezdődött 1995 tavaszán, melyre jó ürügy volt gyermekünk – Péter – tizedik születésnapja.Ő volt Lóti-Futi Omara ” Lili “, aki megtanított bennünket beagle-ként gondolkodni . 1996-ban ” egy beagle nem beagle ” felkiáltással megvettük Lóti- Futi Pisze-Pötyit ” Pankát “, aki később az Inter-champion cím megszerzéséig vitte.

Ez a két kutya a kennel-alapító.

1997 tavaszán született meg Lili – és a kennel első alma.Ebből Gála Ananász (Tristan vom Schloss Altenau X Lóti-Futi Omara) volt a legsikeresebb .1998-ban ugyanebből a párosításból született Gála Brilliáns(Bijou) akivel első hazai fajtagyőztességünket és első külföldi sikereinket szereztük.

Panka első alma a ” C ” alom (Aramis Felixsohn vom Schloss Altenau X Lóti-Futi Pisze-Pötyi), ebből két klasszis kutya született,Gála Casanova és Gála Charlotte ” Sára” akit 2001-ben egy osztrák bicolor kannal fedeztetve megszületett az ” I ” alom(Geri vom Mitterfeld X Gála Charlotte) és benne egy igazi gyöngyszem , India – aki 2002-ben Amszterdamban kilenc hónaposan Fiatal Világgyöztes lett. Általa kóstoltunk bele az igazi nagy sikerekbe és az Ő természete, habitusa az , amire azt mondom : az igazi beagle-jellem. Lehet vidám , szomorú vagy éppen csibész , de minden a képére van írva és szinte olvasni tudunk egymás gondolataiban. Kívánom , hogy életében legalább egyszer mindenkinek legyen egy ilyen kutyája. 2003-ban Dortmundban Reserve Világgyőztes (2. hely) lett a felnőttek között, majd egy csúcs-kannal fedeztetve megszületett a ” P “-alom (Daragoj Country Classic X Gála India ), mely a kennel eddigi legsikeresebb alma. Ebből Gála Professional “Gumi”
és Gála Paloma ” Prücsök ”
a két legkiemelkedőbb kutya. Paloma 2005-ben Tullnban Felnőtt Európagyőztes lett, ezzel megszerezve kennelünk eddigi legnagyobb sikerét !
2006.01.10.

Az utóbbi évek sikerei magasra állították a mércét, s ezt már megtartani is nagy feladat. Szerencsére tapasztaltabb tenyésztők segítségére számíthatok itthon és külföldön egyaránt.
2006-ban a Dán klubkiállítás nagy benyomást tett rám. 160 kutya és micsoda minőség, – azt hiszem ezt már csak a Crufts múlhatja felül.
2007-ben két kiváló alom született, melyből idén mutatkozik be több kutya is, – remélem sikerrel!
2008.05.08.

Bennünket is elért a tipikus “tenyésztői krízis” (hanyatlás). Elfogyott a lendület, kiapadtak az ötletek – célok. Egy kis pihenésre – szüneteltetésre volt szükségünk. Ez persze nem a kutyáink kárára – rovására, ők továbbra is mindent megkapnak tőlünk.

2011 óta a másik oldalról is nézhetem (csodálhatom) a kutyákat, küllembíróként számomra elérhetetlen helyeken is bírálhattam, mely nagy megtiszteltetés és egyben új lendületet is adott.

Így 2019-ben ismét belevágtunk és 2 alommal ismét belekezdtünk a tenyésztésbe.
Remélem hamarosan újabb sikerekről és élményekről számolhatunk be!
2019.09.25.